massage cursus

Massage is in het Oosten en veel andere plekken onderdeel van een gezonde levensstijl. Door massage komt de bloedsomloop goed op gang, wordt het immuunsysteem versterkt, de spieren en aanhechtingen blijven soepel, de hersenen worden ruimer van zuurstof voorzien.

 

De massage die ik in de workshop aanbied is afgeleid van Pidjit, een indonesische stevige massage, aangevuld met intuïtieve massage en enkele drukpunten. Het is een ontspanningsmassage met mild effect op je gezondheid, bijvoorbeeld kan het lichte klachten van hoofdpijn, spierpijn en spanningen verlichten.

 

Ik geef ook cursussen en workshops voor partners. In jullie eigen vertrouwde omgeving, kunnen jullie leren hoe elkaar een fijne ontspanningsmassage te geven. Het kan voor een hechtere band zorgen, door elkaar gerichte aandacht te geven en mogelijk weer meer romantiek in de relatie te brengen.

 

Tevens geef ik baby- en zwangerschaps massage cursussen. Deze zijn ook mogelijk als workshop, afhankelijk van je ervaring.

 

Door massage blijft de huid soepeler en is de kans op striae en inscheuren kleiner. Tevens zal je een beter gevoel voor en met je lijf hebben en je waarschijnlijk makkelijker ontspannen. Voor je partner is dit mogelijk een massage om aan te leren, zodat jullie een betere verbinding met elkaar kunnen aangaan en elkaar beter kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap.

 

De babymassage is volgens de Shantala methode. Je kindje zal dan waarschijnlijk heerlijk slapen en minder last van buikkrampen hebben. Tevens is het een fijne manier om een band op te bouwen. Zorg dat de ruimte waarin je baby de massage gaat krijgen goed verwarmd is en liefst vóór een voeding, zodat hij/zij daarna lekker kan eten en slapen.

 

De cursussen kunnen aangepast worden qua lengte per les en hoeveelheid lessen, afhankelijk van hoe snel je het leert. Het is ook mogelijk om een workshop te plannen. Dan leer je masseren in 1 dag.

 

Het gehele lichaam wordt gemasseerd en je leert diverse massagetechnieken.

 

Benodigdheden zijn per persoon 2 grote sauna- of badhanddoeken, 1 kleine handdoek en een hoeslaken voor over de massagetafel.

 

Dit doe ik naast mijn reguliere baan in de zorg, kleinschalig en op afspraak. Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen met masseren. Ik werk op afspraak en volgens het huiskamerworkshop principe. Dat wil zeggen, dat ik bij jou thuis kom voor de cursussen en workshops.

 

Sporadisch huur ik een ruimte en zet deze data op de agenda.Voel je vrij om te mailen/bellen om eens kennis te maken of om een workshop te plannen.