Systeem/Familie- en organisatie opstellingen

Misschien doe jij iets altijd hetzelfde en begrijp je niet helemaal waarom. Of komen patronen in je leven terug en je hebt het gevoel er geen invloed op te kunnen uitoefenen. Of je hebt een chronische ziekte, waar je veel hinder van hebt (die misschien energetisch verbonden is aan je voorouders). 

Dan zijn familie opstellingen bij uitstek een fijne methode om deze cirkel te doorbreken. Je kan een energetische connectie maken met je familie, ook wanneer je ze niet kent of ze al zijn overleden en daar veranderingen in aanbrengen middels deze opstellingsmethodiek. 

Uiteraard verandert er niet wat er is gebeurd, maar verander jij de energie ervan en de invloed die het op je heeft uitgeoefend.

 

Bij een klassieke familieopstelling wordt een aantal deelnemers fysiek opgesteld als representant

van de cliënt en zijn familie. Met de opstelling worden emotionele spanningsvelden binnen

families (en organisaties!) helder en kan de onderliggende oorzaak van je problemen

worden opgespoord. Door herkenning en zichtbaar maken hiervan, ontstaat er een energetische verandering.

 

Er bestaat ook de mogelijkheid om een individuele opstelling te plaatsen, alleen voor en met jou. Hulpmiddelen zijn dan oa vloerankers, placemats, kaarten en stoelen. Dus ik kom bij jou thuis, doe een intake, vraag naar je verlangens en we doen de opstelling in jouw woonkamer.


Fysieke of geestelijke mishandeling, het overlijden van een ouder, een miskraam, abortus, echtscheiding, seksueel misbruik enzovoorts, kunnen zich jaren later nog uiten in depressie, angststoornissen, migraine, chronische vermoeidheid of relatieproblemen.
 


Familieopstellingen

is een methode om de aanleiding van deze klachten op te sporen en te behandelen. De achtergrond van veel psychische problemen ligt in de jeugd en bij (verre of overleden) familie-omstandigheden.

Bij het behandelen van deze problemen is het dan ook noodzakelijk deze elementen er

actief bij te betrekken. Familieopstellingen is een goede manier om de achterliggende

oorzaken van problemen te ontdekken.

 

Tijdens een familieopstelling ontdek je mogelijk de onderhuidse spanningen uit je jeugd,

die een gelukkig leven als volwassene in de weg staan. Je wordt bewust van de invloed van personen uit je jeugd en oefent hoe je je hiervan los kunnen maken.

 

Tevens wil ik je aanraden om problemen met je huisarts te bespreken om zo mogelijk reguliere, professionele hulp te krijgen.

 

Wil je een individuele opstelling of meer informatie, neem maar contact op en we maken een afspraak bij jou thuis. Voor de opstellingen in groepen, zie agenda.

 

De door mij gevolgde HBO opleiding van CIVAS, leraar was Jan van Velsen, is erkend als bijscholing door de BATC, de VBAG en de ABvC.

Ik heb mij daar niet officieel geregistreerd.